Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

BIM Families

BIM - Az épületinformáció-modellezési egységek

 
Mit jelent az épületinformáció-modellezés (BIM)?

A BIM egy intelligens 3D-s modell-alapú folyamat, amely segíti a széleskörű megismerést és eszközökkel látja el az építészeti, a mérnöki és az építőipari szakembereket az épületek és az infrastruktúra hatékonyabb formatervezése, megtervezése, építése és kezelése érdekében. A BIM egy több területen együttműködő szoftverprogram, amely azonos platformot biztosít több tudományághoz, digitális, létesítmény-specifikus ismeretek hozzáadására egyetlen megosztott dinamikus modellbe, mindezt általában online. A program legfontosabb előnye az, hogy a rajzokat három dimenzióban dolgozza ki.

Miért fontos ez

Manapság már szinte minden biztonsági szakember ért valamennyire a számítógépes tervezéshez vagy a rajzoláshoz. A BIM egyre fontosabbá válik az elkövetkező években, és valószínűleg örökre megváltoztatja a munkánkat, ez különösen igaz a biztonsági mérnökök, gyártók, gyártók és integrátorok szempontjából.

Szabvánnyá válni világszerte

"Finnország és Norvégia állapított meg először szabványokat, majd a beszerzési előírásaikkal követte őket az Egyesült Királyság, Hollandia és Olaszország. Legutóbb Franciaország, Németország és Spanyolország alakított ki közös kormányzati és ipari kezdeményezést ez ügyben."

Üzleti lehetőségek a BIM-mel

A BIM projekten dolgozó tervezők csak azoknak a gyártóknak dolgozhatnak, akiknek termékei BIM objektumokként készültek. A gyártóknak BIM objektumokat kell biztosítaniuk. Az előírások 71% -ánál a gyártóknak szüksége van a BIM objektumok biztosítására.
Erre csak néhány CCTV gyártó áll készen, például az IDIS.

Belépés a vertikális piacokra

A BIM az egyes szövetségi kormányok építési projektjeiben már kötelező követelmény, és fokozatosan megjelenik a helyi önkormányzatok szintjén is. Bár elsősorban az új építéshez és a nagyobb felújítási projektekhez fejlesztették ki, várhatóan idővel új funkciókkal bővül, amelyek dinamikus képességeket biztosítanak a folyamatban lévő építkezések támogatására, ideértve a biztonságot, a tűzvédelmet és az életvédelmet - jóval azután, hogy az építkezés befejeződött. Néhány BIM „objektum” már elérhető.

Az IDIS BIM egységek az Autodesk Revitért

Az IDIS BIM termékcsoport egy interaktív 3D CAD biztonsági termékkészlet, amelyet az Autodesk® Revit® szoftverrel lehet használni. Ha az Autodesk Revit alkalmazást használja, akkor az IDIS BIM termékcsoport segítségével elhelyezheti a termékeket közvetlenül az épület elrendezésébe, és integrálhatja a megfigyelő rendszer tervezését a Revit projektbe. Továbbá meg tudja adni az IDIS BIM kameráknál a szükséges meta-adatokat FoV-val (látómezővel), és lehetségessé válik az egyes kamerák lefedettségének megjelenítése annak biztosítása érdekében, hogy a kritikus területeket lefedjék, és elkerüljék a vak területeket. Felügyeleti tervezők vagy tanácsadók azonnal hozzáférhetnek a BIM termékcsoport információihoz, kiválaszthatják a megfelelő szerelési lehetőséget, megnézhetik a FoV-ot, és az összes telepített alkatrészről ütemezett jelentést készíthetnek.